Artikel archief

Malta-Gozo

Een toeristische trekpleister op het eiland Malta, eigenlijk op Gozo, is woensdag 8 maart 2017 rond 9u40 in zee verdwenen. Namelijk de rotsformatie "Tieqa tad-Dwejra".  
Lees meer

Sabena. Reizen in stijl

Tijdelijke tentoonstelling in het Atomium over het universum van het voormalige Sabena, nu Brussels Airlines. Je treedt er in de voetsporen van een reiziger en kan er archieven inkijken en spullen uit privé-collecties ontdekken. Nog tot 10 september 2017 in het Atomium te Brussel.  
Lees meer

Uturunku-vulkaan in Bolivië

 HLN 11.11.2016  "Wetenschappers vinden een gigantisch meer onder Bolivische vulkaan" Deze vulkaan is gelegen net naast het geyserveld "Sol de Manana" op de altiplano nabij de grenzen met Chili en Argentinië, de regio waar we in september 2015 rondreisden.  
Lees meer

Aardbeving in Bagan (Myanmar)

Historische tempels in Bagan beschadigd door een aardbeving www.mo.be/nieuws/aardbeving-myanmar-veroorzaakt-drie-doden-en-200-beschadigde-pagodes In januari waren we in Bagan tijdens onze rondreis doorheen Myanmar en konden we effectief vaststellen dat er opnieuw (na een grote aardbeving in 1975)...
Lees meer